zininopvoeding > publicatie.php?nr=25854&stuurdoor=nee

Het boompje in het bos (3+)

 

Terug


Een groot bos, een ongelukkig dennenboompje, een eekhoorn, een beer, een vos en sneeuw. Dit boek heeft alles wat je van een prentenboek in de kerstvakantie hoopt.

‘The Tree that’s meant to be’ werd geschreven en geïllustreerd door Yuval Zommer. Bette Westera -bekend van haar eigen prijswinnende kinderboeken- vertaalde dit prentenboek als ‘Het boompje in het bos.’

Een klein en krom dennenboompje wordt door geen enkel gezin uitgekozen voor de kerst. Het boompje voelt zich mislukt en zal de kerst alleen moeten vieren. Gelukkig hebben de dieren in het bos een oplossing. ‘Het boompje in het bos’ heeft weliswaar geen briljant plot, maar het verhaal is ook zeker niet onaardig. Het biedt een opening voor een gesprek over de vraag: wat is tijdens kerst echt belangrijk?

Zonder twijfel zijn het de sprookjesachtige illustraties die dit boek de moeite waard maken. Waar de tuttigheid van het gemiddelde kinderkerstboek afdruipt, zijn Zommers tekeningen fris, stoer en vol humor. Op elke pagina zijn kleine grapjes en dieren in de achtergrond verborgen. De wonderschone tekeningen van het bos, het treurige boompje en de komisch vormgegeven dieren maken van een grijze zondagmiddag opeens een kerstige winterdag. 

tekst: Janneke Leerink

Yuval Zommer: Het boompje in het bos 
Uitgeverij Christofoor
ISBN 9789060388761 
€ 10,00

 

Kerst stoer er niet bijhoren

 


Terug

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2021 Zin in Opvoeding