zininopvoeding > publicatie.php?nr=25822&stuurdoor=nee

Wil jij meedoen aan #datmeenjeniet?

 

Terug


#datmeenjeniet: stop online discriminatie 

Ben jij actief op social media en wil jij je inzetten tegen discriminatie? Of doe je dat al, maar wil je hier meer over leren? Doe dan mee aan #datmeenjeniet. Vanaf 1 november 2020 start een nieuwe groep.

Veel jongeren zien op social media discriminatie langskomen. Hoe reageer je daar op? Ook als je er zelf niet het slachtoffer van bent? Je uitspreken tegen discriminatie is heel belangrijk. Maar hoe je dat goed doet, is best lastig. 

#datmeenjeniet begeleidt jongeren die online actief zijn: hoe kun je online nog meer het verschil maken om discriminatie tegen te gaan? Hoe kun je andere jongeren inspireren ook in actie te komen tegen online discriminatie? En hoe kun je meehelpen de sociale norm te beïnvloeden en uit te dragen dat online discriminatie niet acceptabel is? 

Waarom #datmeenjeniet? 
Net als in real life komt discriminatie ook online op grote schaal voor. Bijvoorbeeld in sekstische comments, racistische memes of homofobe posts. Het aantal meldingen van online discriminatie neemt toe. 

Voor wie? 
We zijn op zoek naar jongeren jongeren tussen de 16 en 27 jaar die actief zijn op sociale media en zich (meer) willen inzetten tegen een vorm van discriminatie, bijvoorbeeld homofobie, seksisme of racisme. 

Waarom meedoen? 
• Je zet je samen met andere jongeren in tegen online discriminatie. 
• Je leert meer over hoe je ingrijpt bij online discriminatie. 
• Tijdens workshops wissel je met elkaar kennis en ervaringen uit om online in actie te komen en hoe je goede posts maakt. 
• Ook krijg je af en toe telefonisch begeleiding van een coach. 
• Je ontmoet inspirerende mensen, zoals bekende influencers. 
• Je bent onderdeel van de online beweging tegen online discriminatie: #datmeenjeniet

Wat wordt er van je verwacht als je deelneemt? 
• Dat je elke week iets op social media plaatst met de hashtag #datmeenjeniet. 
• Dat je 1 jaar meedoet aan #datmeenjeniet, vanaf 1 november 2020. 
• Aanwezigheid bij de workshops. De eerste workshop is op donderdag 29 oktober, we starten om 17.30 uur. 
• Dat je af en toe meewerkt aan een interview ten behoeve van het onderzoek naar de impact van alle activiteiten. 
• Dat je de campagne van #datmeenjeniet ondersteunt door bijvoorbeeld posts te delen van ons Instagram-account of meewerkt aan een promotievideo.

Wil je je opgeven als deelnemer van de nieuwe groep die start op 1 november? Neem dan hier contact op met Joline Verloove

#datmeenjeniet is een project van Movisie, hogeschool Inholland en Diversity Media. Bekijk Instagram of lees meer op de website
Lees hier het interview met Ambrien (18)


 


Terug

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2021 Zin in Opvoeding