zininopvoeding > publicatie.php?nr=25651&stuurdoor=nee

Berber is geslaagd!

 

Terug


Berber is geslaagd!

Was het spannend?
Ja, ik vond het toch wel spannend. Ik wist wel dat ik geslaagd zou zijn, maar omdat er zo lang tussen het examen en de uitslag zit, ga je toch weer twijfelen: stel dat het toch niet allemaal goed is? Dat speelde vooral de dag vóór de uitslag. Maar gelukkig was het allemaal goed.

Hoe heb je het gevierd?
Ik had familie uitgenodigd. Dat maakte het wel extra spannend, want als ik niet geslaagd zou zijn, was dat wel confronterend geweest. En ik had zelf een taart gebakken. Maar gelukkig klopte dat op elkaar.

Hangt de vlag uit?
Ja: een Amsterdamvlag. Die hadden we al en ik vond het ook iets origineler. Nu hangt mijn tas erbij.

Hoe kijk je terug op de examens?
Ik keek er erg tegenop. En ze waren ook best wel moeilijk en zwaar, maar achteraf zeg ik toch: het is niet veel meer dan een toetsweek. Natuurlijk wel iets wel meer en iets langer, maar je kan er minder voor leren dan je denkt. Ik heb gemerkt dat het er niet zo om gaat dat je de stof begrijpt, maar dat je de vraag moet begrijpen: wat willen ze dat ik opschrijf? Dat is heel belangrijk.

Wat heb je de afgelopen weken gedaan?
Ik was op examenreis naar Mallorca. Dat was heel gezellig: er waren heel veel mensen van onze school en ook van andere scholen. En verder heb ik veel mensen gezien. En genoten van de vakantie.

Zijn al je vrienden geslaagd, of zijn er ook gezakt?
Mijn vrienden zijn allemaal ook geslaagd, maar van een paar mensen die ik redelijk ken, weet ik dat ze zijn gezakt. En 21 mensen hebben een herexamen.

Heb je contact met ze gehad?
Niet fysiek. De mensen die gezakt waren, moesten eerder op school komen. Daarna pas kwamen de geslaagden, maar toen waren zij alweer naar huis.
Ik heb een paar mensen een appje gestuurd, want het is natuurlijk heel erg balen. Maar gelukkig hebben ze nog een kans. Dat appten ze ook terug: ‘het komt goed. Ik ga mijn best doen.’

Wat ga je hierna doen?
Studeren, maar ik weet nog niet waar. Ik ben aangenomen bij Biomedische wetenschappen in Utrecht, maar ik vind biologie ook wel interessant en in Groningen begin je daar breed mee en kan je snel een richting kiezen. Daar houd je dus meer opties mee open. Ik heb me bij beide studies ingeschreven. Ik ga ook naar beide steden kijken hoe het daar is.

Maar nu eerst?
Ik ga misschien ergens werken. Ik kan misschien op de markt werken. Dat lijkt me wel leuk.

Om de tijd door te komen of om geld te verdienen?
Allebei wel. Vooral om iets nuttigs te doen. Ik heb al genoeg vrij gehad.

En waar zou je dat geld dan aan besteden?
Mijn plan is meestal om het geld te sparen en er een goed doel voor te vinden. Bijvoorbeeld voor als ik ga studeren: dan kan je altijd wel wat extra geld gebruiken. Maar meestal lukt dat niet. Ik ben nogal van de impulsaankopen.

Ha! Wat was je laatste impulsaankoop?
Ik denk een t-shirt. Terwijl ik daar al veel te veel van heb. Maar het was echt een leuk t-shirt. En dan gebeurt het weer.

Interview: Marijke Verduijn

Eindexamen

 


Terug

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2019 Zin in Opvoeding