zininopvoeding > publicatie.php?nr=25506&stuurdoor=nee

Hivos en Fairphone pakken kinderarbeid aan

 

Terug


Wist je dat er goud zit in je smartphone? Goud is een onmisbaar onderdeel in veel elektronische apparatuur, maar het delven zorgt vaak voor conflicten, gevaarlijke arbeidsomstandigheden, schade aan het milieu en kinderarbeid. Daarom werkt Fairphone aan een eerlijke smartphone. 

Samen met HIVOS gaat Fairphone aan de slag om kinderarbeid in Oeganda terug te dringen. Van elke verkocht koraalrood telefoonhoesje of Fairphone 2 gaat respectievelijk 10 en 30 euro naar de lokale organisatie Environmental Women in Action for Development (EWAD). Die geeft jongeren in Oeganda van 16 en 17 jaar een beroepsopleiding, zodat ze niet langer in goudmijnen hoeven te werken.

Stop Kinderarbeid

Met de coalitie Stop Kinderarbeid werkt Hivos samen met lokale organisaties in Azië, Afrika en Latijns-Amerika die zich inzetten om álle kinderen uit het werk te halen en naar school te krijgen. In de afgelopen jaren zijn over de hele wereld kinderarbeidvrije zones mogelijk gemaakt: gebieden waar inwoners ervan overtuigd zijn dat kinderarbeid moet verdwijnen én daartoe de nodige maatregelen nemen. Alleen al in Afrika gaan daardoor nu meer dan 43.000 kinderen naar school in plaats van aan het werk.

Meedoen

Wil je ook bijdragen aan het tegengaan van kinderarbeid? Ga naar de webshop van Fairphone en koop de Fairphone 2 of het Koraalrode hoesje voor je telefoon.


 


Terug

  Meer informatie   Facebook   Twitter
 
  contact disclaimer
  inloggen  colofon
   
   
   
  © 2019 Zin in Opvoeding