zininopvoeding > publicatie.php?nr=25109&stuurdoor=nee

Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet

 

Terug


Weet jij waar er bij jou in de buurt in de oorlog joodse mensen woonden? En wil je hun verhaal horen in het huis waar ze hebben gewoond en verteld door mensen die hen hebben gekend en/of familie van hen zijn? Kom dan naar een Open Joods Huis bij jou in de buurt. Er zijn Open Joodse Huizen in 22 steden. Je vindt de locaties en data hier

In alle Open Joodse huizen vertellen mensen in 45-60 minuten het verhaal van hun (groot)ouders, buren of vrienden die daar woonden. Zo komen de lotgevallen van Jack Louis, Selma van Hasselt, Inge Joseph of de familie Schijveschuurder een stukje dichterbij. 

Hoe werkt het?
Je bepaalt je eigen route. Je kunt één bijeenkomst bezoeken, of meerdere. Als het te druk is, of je wilt napraten, kun je langsgaan op een van de uitrustlocaties, herkenbaar aan het logo. 

Moet ik reserveren?
In principe zijn alle locaties vrij en gratis toegankelijk. Zorg er wel voor dat je ruim op tijd voor de deur staat. Toch is het soms mogelijk dat je vanwege grote opkomst niet meer naar binnen kunt. Dan kun je uitwijken naar een ander huis of een grotere locatie in de buurt. Veel huizen openen hun deuren ook vaker dan één keer. 

Klik hier voor meer informatie.

Herdenken

 


Terug

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2019 Zin in Opvoeding