zininopvoeding > publicatie.php?nr=25020

Coming Outsimulator

 


     

Terug


Een jaar of vier geleden vertelde Nicky Case zijn ouders dat hij biseksueel is. Hij deed dat na veel aarzeling, want zijn Aziatische ouders hebben het niet meer op studieresultaten dan op homo's. Maar zijn vriendje Jack was het zat om steeds in het geniep af te spreken. Er moest dus iets gebeuren, maar hoe pak je dat dan aan? En wat kun je verwachten?

Een paar jaar later deed Nicky mee aan een gamewedstrijd, waarbij ontwikkelaars binnen korte tijd een spel ontwerpen. Nicky baseerde de Coming Out Simulator losjes op zijn eigen ervaring: hij is zelf de hoofdpersoon van zijn spel en praat afwisselend met Jack en met zijn ouders. Wie het spel speelt, moet steeds kiezen tussen drie mogelijke antwoorden. En het wordt je niet makkelijk gemaakt. Want waar moet je op ingaan als je moeder je van school wil afhalen omdat ze vindt dat je te veel rondhangt met die Jack en een leuk meisje als huiswerkbegeleidster wil geven omdat je slechte cijfers hebt?
Nicky werd verrast door de vele reacties op zijn spel. 'Soms krijg ik tranen in mijn ogen als ik zo'n mailtje lees.'

Nederlandse leerlingen die het spel speelden, vonden het vooral interessant voor ouders en klasgenoten: om te laten zien hoe ze in ieder geval niet met een coming-out moeten omgaan.
Wil je de Coming Out Simulator spelen? Dat kanhier.
Bron: Dagblad Trouw

Homoseksualiteit

 


Terug

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2022 Zin in Opvoeding