Agenda

 
 
4 mei 2022, 19:00 uur

Nationale Kinderherdenking (8-14)

Wat zou jij doen als er plotseling een jongen van jouw leeftijd voor je deur staat en jou om hulp vraagt omdat zijn ouders net zijn opgepakt? En zou je iemand verraden in ruil voor de vrijheid van je moeder of vader? 

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Daarom organiseert Madurodam dit jaar voor de zevende keer de Nationale Kinderherdenking op 4 mei. Doe jij ook mee? Je kunt je hier aanmelden om bij de herdenking te zijn.
Als je mee wil doen via de livestream, kun je vanaf 19.15 uur hier de link aanklikken

Over één van die keuzes kun je hier al nadenken: bekijk de interactieve film: de onmogelijke keuze van Daan

Tijdens de uitzending op 4 mei kom je voor verschillende dilemma’s te staan. Met kleine verhalen die de oorlog tastbaar maken, dagen we je uit om keuzes over oorlog en vrijheid te maken. Hoe lastig ook. Daarnaast herdenken we met zang, dans en toneel samen alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de oorlogen daarna. Ook wordt er een eerbetoon uitgevoerd.  

In aanloop naar 4 mei deelt de NKH verhalen over vrijheid en herdenken we vanuit het besef: ‘Stel je voor dat er oorlog was’. Luister naar de splinternieuwe podcast, leer van de videoverhalen met ooggetuigen en veteranen of doe mee aan de interactieve dilemma’s over vrijheid en oorlog. Of ga aan de slag met het gratis lespakket ‘Verhalen in beeld’: een serie van acht indrukwekkende verhalen. Met video’s, vragen en opdrachten over oorlog, herdenken en vrijheid.

Meer informatie


Naar het nieuwsoverzicht

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2022 Zin in Opvoeding