Agenda

 
 
17 augustus 2021, 09:00 uur

Eden en de Gulden Regel

Amsterdam

Zet je VR-bril op en ga met Eden op een magische reis om de betekenis van de Gulden Regel te ontdekken. Een leefregel die al duizenden jaren bestaat en in culturen over de hele wereld voorkomt: ‘wat jij niet wilt dat jou geschiedt, doe dat ook een ander niet.’

Dat klinkt simpel, maar is het eigenlijk wel zo makkelijk om je aan deze regel te houden? Door bijzondere ontmoetingen met de wijze leraar Hillel, het bedoeïenenmeisje Mahara, een sprekende wolvin en Robbie de Robot ontdek je hoe je beter voor anderen en de wereld om je heen kunt zorgen.

Eden en de Gulden Regel is een virtual reality-ervaring voor jong en oud, voor iedereen die eens door een VR-bril naar de wereld wil kijken.

Over de maker: Abner Preis
Eden en de Gulden Regel is gemaakt door VR-kunstenaar en verhalenverteller Abner Preis. Abner Preis won in 2019 de Gouden Leeuw juryprijs voor het beste internationale mediaproject op Cinekid.

Kinderboekenschrijfster Bibi Dumon Tak schreef mee aan de teksten. Zij won met haar boeken meerdere grote prijzen, waaronder de Gouden Griffel en Theo Thijssenprijs voor kinder- en jeugdliteratuur. Ook schreef ze voor het Kindermuseum de door Fiep Westendorp geïllustreerde gedichtenbundel ‘Mijn huis, jouw huis’.

Coronaproof
De VR-brillen worden na elk gebruik gereinigd. Klik hier voor meer informatie over een veilig museumbezoek.

Locatie
Deze tentoonstelling is te zien in het Kindermuseum (JHM), Nieuwe Amstelstraat 1, 1011PL, Amsterdam. Het JHM is gevestigd in het eeuwenoude voormalige synagogencomplex van de Asjkenazisch-joodse gemeente.

Klik hier voor meer informatie
Koop hier je ticket

 


Naar de agenda

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2021 Zin in Opvoeding