Agenda

 
 
2 juni 2021, 09:00 uur

Nederlandse KinderbiŽnnale

Groningen

Julia (11) is tijdelijk tentoonstellingsmaker en één van de dertig kunstambassadeurs van de eerste Nederlandse Kinderbiënnale in het Groninger Museum. Gemaakt door kinderen voor iedereen.

De Kinderbiënnale is een actieve tentoonstelling die je uitdaagt om te reageren op de kunst. Je wandelt letterlijk door een kunstwerk, je bouwt mee of je hebt interactie met een digitale presentatie.

De kinderen hebben alle kunstenaar in hun atelier bezocht, de kunstenaars geïnterviewd voor het museummagazine en staan de pers te woord.

Zo vertelde Julia hoe bijzonder zij het vond om in het atelier van Arling te ontdekken dat je van kapotte spullen nog zoveel moois kan maken en hoe leuk het was om door het flexibele fort van kussens van Lambert Kamps te kunnen lopen.

En zo zijn er nog negen kunstwerken van nationale en regionale (vooral Groningse) kunstenaars.  

Eh ... Een biënnale?
Een biënnale is een tentoonstelling of kunstmanifestatie die elke twee jaar gehouden wordt. Deze Kinderbiënnale is de eerste grote tweejaarlijkse interactieve kunsttentoonstelling door kinderen. 
Het Groninger Museum heeft afgesproken het project tenminste nog twee keer te organiseren. 

De Kinderbiënnale komt tot stand in samenwerking met The National Gallery in Singapore, basisscholen uit Groningen en regionale partners en is te zien van 2 juni tot en met 9 januari 2022 in het Groninger Museum.

Hier vind je meer informatie over de totstandkoming van de Kinderbiënnale.

 

 

 


Naar de agenda

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
© 2021 Zin in Opvoeding