Nieuws

 
 
22 april 2021

Vanaf 2 augustus 2022 ouderschapsverlof half doorbetaald

Bij de geboorte van een kind komt er veel op ouders af. Daarom krijgen ouders vanaf 2 augustus volgend jaar 9 weken ouderschapsverlof voor de helft doorbetaald door de overheid. De overheid stimuleert ouders daarmee om ouderschapsverlof op te nemen.

Eenderde
Nu is ouderschapsverlof in principe onbetaald, tenzij de werkgever daar andere afspraken over heeft gemaakt. Daardoor kan niet iedere ouder het zich veroorloven met verlof te gaan en neemt nog maar een derde van de ouders ouderschapsverlof op.

Steeds verdere uitbreiding 
De invoering van betaald ouderschapsverlof is de derde stap in het uitbreiden van de verlofregeling na de geboorte van een baby. Sinds 1 januari 2019 krijgen partners direct na de geboorte van hun kind vijf vrije dagen in plaats van twee. Sinds 1 juli 2020 worden zij vijf weken voor 70 procent doorbetaald in de eerste zes maanden van een baby.

Alleen in het eerste jaar
Vanaf augustus 2022 krijgen partners van moeders nu in totaal vijftien weken betaald verlof. Belangrijk: de eerste negen weken worden alleen betaald als ouders ze in het eerste levensjaar van het kind opnemen.
Voor moeders komen de negen weken half betaald ouderschapsverlof bovenop het bestaande zwangerschaps- en bevallingsverlof.

Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

 


Naar het nieuwsoverzicht

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2021 Zin in Opvoeding