Agenda

 
 
23 april 2021, 09:00 uur

Geef een boek cadeau 10+

EEN JONGE HELD, EEN GEHEIME OPDRACHT, EEN ONGELOOFLIJK AVONTUUR

De brief voor de koning
Tiuri is bijna ridder. Nog één nacht scheidt hem van de ridderslag. Deze laatste nacht moet hij in afzondering en absolute stilte doorbrengen. Juist dan klinkt er een schreeuw om hulp. Als Tiuri antwoordt, wordt hij geen ridder. Maar het gaat om leven en dood… Tiuri opent de deur.

De nachtelijke bezoeker stelt hem een vraag die zijn leven zal veranderen. Hij moet een geheime brief bezorgen aan de koning aan de andere kant van de bergen – een brief die het lot van het hele koninkrijk zal bepalen. Tiuri moet alles achterlaten: zijn thuis, zijn dromen – voor een opdracht die hem zijn leven kan kosten.

Opgroeien tussen boeken
De campagne Geef een (prenten)boek cadeau wil kinderen laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind de mooiste kinderboeken in zijn kamer heeft staan en een vaste plaats in zijn of haar leven kan geven. Om die boekenkast te vullen, stellen boekhandels en diverse partners ieder jaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar voor € 3,50. 

Dit jaar is dat de klassieker De brief voor de koning van Tonke Dragt: Kinderboek van het jaar (nu Gouden Griffel) in 1963, bekroond met de Griffel der Griffels 1955 – 2004 en nu te zien als serie op Netflix.

Geef een prentenboek cadeau
Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken Hoe bereiken we ze? Door te geven!
Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.

In sommige boekwinkels kun je een boek ook doneren aan een goed doel. De Vries van Stockum doneert aan de Speelgoedbank in Haarlem, Paagman Boeken doneert aan Stichting Leergeld Den Haag en Voedselbank Delft en Kinderboekwinkel De Kinderboekentuin doneert aan Stichting Happy Hippo Breda. Naar het nieuwsoverzicht

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2021 Zin in Opvoeding