Agenda

 
 
19 december 2020, 09:00 uur

Hoed op voor Rembrandt

Amsterdam

Kinderen van basisscholen in Amsterdam ontwierpen een hoed en poseerden voor een professionele fotograaf. Ze mochten niet lachen. Dat geeft een andere sfeer. En met zaklampen mochten ze zelf de belichting doen. Daarvan leer je enorm goed kijken.

De resultaten zijn vrolijk, ontroerend en verrassend.  In deze kunstwerken komen de mooiste, gekste en meest extravagante hoofddeksels voorbij. De kinderen zijn trots en denken na over wie zij vroeger zouden zijn geweest: een eenzame jonkvrouw, een zonnekoning of een magiër. De portretten vormen een bijzondere combinatie met Rembrandts etsen.  

De fotoserie kwam tot stand in het meerjarige kunstproject Hoed op voor Rembrandt van Stichting Kunsteducatie De Rode Loper op School, met dank aan Amsterdam Fonds voor de Kunst en Fonds voor Cultuurparticipatie.

Van 19 december 2020 tot en met 11 april 2021. In het Rembrandthuis, Jodenbreestraat 4 in Amsterdam, waar Rembrandt van 1639 tot 1658 woonde.
In verband met corona moet je een tijdslot reserveren. Dat kan hier.

Ook van 19 december tot en met 11 april: de tentoonstelling Hallo Rembrandt!
Een actieve tentoonstelling voor volwassenen met kinderen van ongeveer 7 tot 12 jaar. Wat maakt Rembrandts kunst zo bijzonder? Waar werd verf van gemaakt in de zeventiende eeuw?

Leer Rembrandts meesterwerken kennen door samen te kijken en te doen. Zo kun je Rembrandts belichting uitproberen, bekijken uit hoeveel lagen een schilderij werd opgebouwd of in een pigmentenkast duiken met alle pigmenten die Rembrandt gebruikte om zijn verf mee te maken. Met digitale schermen ontdek je in zijn eigen huis hoe Rembrandt werkte. 

 


Naar de agenda

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2021 Zin in Opvoeding