Agenda

 
 
10 oktober 2020, 09:00 uur

Op zoek naar Toetanchamon. Kindertentoonstelling 7+

Leiden

Slim speurwerk nodig
Samen met Howard Carter en zijn onderzoeksteam ga je aan de slag. Er is bijvoorbeeld slim speurwerk nodig om de ingang van Toetanchamons geheime, drieduizend jaar oude graf te vinden. Met behulp van opdrachten, spelletjes, films en verhalen zoek je mee in de Egyptische Vallei der Koningen.

De ondergrondse tombe van Toetanchamon
Als jullie de ondergrondse tombe vinden, ontdek je daar de beroemde gouden mummiekist van Toetanchamon. Je ziet ook de andere rijkdommen waarmee hij werd begraven. In de grafkamer neem je een kijkje in het Egyptische dodenrijk. Je komt alles te weten over de farao, zijn graf, mummies en de Egyptische goden. Wist je bijvoorbeeld dat Toetanchamon nog maar negen jaar oud was toen hij farao werd? 

Mysteries ontrafelen in het mummie-lab
In het moderne mummie-lab doe je proefjes en experimenten. Je onderzoekt mummies van binnen en buiten met hightech scans. Zo ontdek je bijvoorbeeld hoe Toetanchamon eruitzag, en hoe het kwam dat hij stierf toen hij nog maar negentien jaar was. 

Egyptische voorwerpen
De mummiekist, het gouden masker en alle andere spullen uit de graftombe van Toetanchamon bevinden zich in Egypte. Helaas zijn ze te kwetsbaar en te kostbaar om zomaar naar Nederland te kunnen reizen. In Op zoek naar Toetanchamon zie je kopieën van deze voorwerpen, zodat je een idee krijgt met welke schatten de farao begraven was.

Verder zie je dingen uit de museumcollectie die uit Toetanchamons tijd komen, zoals grafbeeldjes, magische amuletten met spreuken en papyrusvellen met hiërogliefen. Heel bijzonder is een boemerang  met de naam van Toetanchamon erop.

Reserveren
Reserveer je ticket, want de ruimte is beperkt. Met je kaartje voor deze kindertentoonstelling kun je ook de rest van het museum bezoeken.


Naar de agenda

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2020 Zin in Opvoeding