Nieuws

 
 
24 juli 2020

'Alleenzaam': jongeren gaan hun eenzaamheid te lijf

Benthe, Jens, Wouter en Isa en Annelieke leiden op het eerste gezicht een spannend, ontspannen en vrij leven. Maar zodra ze de voordeur achter zich dichttrekken, voelen ze vooral eenzaamheid. De een vindt het lastig om zich kwetsbaar op stellen. De ander kampt met overgevoeligheid.

In dit nieuwe televisieprogramma oefenen de jongeren begeleid door een therapeut hoe ze met hun kwetsbaarheden zouden kunnen omgaan, hoe het voelt om zich (iets) anders op te stellen en wat dat met hen doet. Niet (meteen) in het echt leven, maar via Virtual Reality. 

Programmamaker Rachel Rosier: 'Eenzaamheid lijkt heel simpel maar is eigenlijk ontzettend complex. Je hebt fysieke en emotionele eenzaamheid maar die kunnen beide ook weer heel veel verschillende oorzaken hebben. Wat ik door dit programma heb ontdekt al deze jongeren één ding delen: ze voelen zich niet gekend. Ik hoop dat dit programma hen het gevoel geeft dat ze het recht hebben om te bestaan. Je mag er zijn.'

Of die gedachte bij Benthe, Jens, Wouter en Isa en Annelieke gaat landen, is te zien vanaf 1 september te zien bij de EO op NPO 3.
Foto: EO


Naar het nieuwsoverzicht

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2020 Zin in Opvoeding