Agenda

 
 
30 juni 2020, 17:30 uur

Aan tafel

Rotterdam

Dinsdag 30 juni en woensdag 1 juli 2020 in het Maaspodium: Aan tafel! Een voorstelling over het slavernijverleden in het kader van Keti Koti. Keti Koti betekent Gebroken Ketenen en is de herdenking van de afschaffing van de slavernij (op 1 juli). Voor het derde jaar op rij probeert Maas de slavernij, dat pijnlijke onderdeel van onze geschiedenis,  invoelbaar te maken. Spelers zijn Sue-Ann Bel, Ayrton Fraenk, Elvis Rot en Ismail Mamo

De basis voor deze avonden vormen interviews die de spelers met zes Rotterdamse jongeren houden over het slavernijverleden.

Sue-Ann Bel en Ayrton Fraenk over Keti Koti:
“Tijdens Keti Koti vieren we niet alleen feest, maar herdenken we ook. Daardoor erkennen we het leed dat mensen is aangedaan en dat zo iets vreselijks nooit had mogen gebeuren en nooit meer mág gebeuren. Maar we benadrukken ook dat we verder en wijzer zijn. Door de Black Lives Matter-beweging is het extra belangrijk om de verhalen te blijven vertellen. Want ook in Nederland hebben we nog steeds te maken met racisme en de gevolgen van slavernij en kolonialisme. Maar het is niet alleen aan ons om die verhalen te blijven vertellen. Het is ook aan jullie om te blijven luisteren, te blijven lezen, je uit te blijven spreken en actie te ondernemen.

Kom je mee met ons mee op reis langs verhalen? Schuif je bij ons aan aan tafel?”

Maas en Keti Koti
Twee jaar geleden ontstond het idee om, net als met Theater na De Dam, ieder jaar stil te staan bij het slavernijverleden en Keti Koti, de viering van de afschaffing. Maas wil met deze projecten Rotterdamse jongeren dit onderdeel van de geschiedenis met een open en nieuwsgierige blik laten bevragen, om het vervolgens invoelbaar te maken met een voorstelling. 

Veilig
Wij houden rekening met de veiligheid van publiek en medewerkers en nemen alle benodigde voorzorgsmaatregelen. Lees hierover meer op de pagina coronamaatregelen. We zullen deze voorafgaand aan je bezoek ook naar je mailen.


Naar de agenda

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2020 Zin in Opvoeding