Nieuws

 
 
28 april 2020

'Dat ik iedereen weer kan knuffelen'

Ook de Nationale Kinderherdenking is anders dit jaar. Maar al is er geen bijeenkomst in Madurodam, er zijn wel andere manieren waarop kinderen kunnen stilstaan bij de betekenis van leven in vrijheid. Al veel kinderen stuurden een vrijheidswens in. En die komen soms behoorlijk binnen. 

Op bezoek kunnen bij opa en oma
Dat veel kinderen dit jaar aan den lijve ondervinden hoe zwaar het is om niet vrij te zijn, blijkt uit de vele wensen die over corona gaan. 'Snel weer vrij zijn als altijd', wenst Delano. 'Mijn wens is, dat er een medicijn komt tegen het coronavirus', schrijft Lieke. En Troy: 'Op bezoek kunnen bij opa en oma. Je geen zorgen hoeven maken om mensen.' 'Dat ik iedereen weer kan knuffelen.' 

Net zo gelukkig als ik
Toch weten veel kinderen ook in deze tijd hoe goed ze het hebben. Zo schrijft Wouter 'Dat alle kinderen in de wereld net zo gelukkig kunnen zijn als ik'. En Sarah: 'Ik wens dat alle kinderen zo vrij kunnen spelen als wij kunnen.' 

Geen kinderarbeid meer
Sommige kinderen denken politieker: 'Geen kinderarbeid meer op de wereld' (Hiske). 'Dat iedereen in vrijheid kan leven en wij hier vluchtelingen opvangen'(Jazz). Of: 'Te zijn wie je wil zijn op ieder moment in je leven.' (Tomas)

Deel jouw vrijheidswens met Nederland
Wil jij ook je vrijheidswens insturen en terugzien op de site van de Nationale Kinderherdenking? Dat kan hier.  Je doneert dan meteen een digitale bloem die op 4 mei wordt neergelegd in Madurodam.

Op 5 mei worden alle wensen over Nederland verspreid. Zo wordt de hoop van kinderen voor de toekomst doorgegeven aan heel Nederland. 


Naar het nieuwsoverzicht

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2020 Zin in Opvoeding