Agenda

 
 
30 maart 2020, 16:00 uur

Videodagboek Anne Frank

thuis

Videodagboek Anne Frank

Wat als Anne Frank niet een dagboek, maar een camera voor haar verjaardag had gehad? En daarmee haar leven had vastgelegd?

Op zoek naar een nieuwe manier om Anne's levensverhaal aan jongeren te vertellen, ontwikkelde Every Media samen met de Anne Frank Stichting het Anne Frank videodagboek: een online videoserie, gebaseerd is op Anne's dagboek.

Dat werkt heel sterk, omdat je Anne voor het eerst echt ziet als het nog maar veertienjarige meisje dat ze was. De 13-jarige Luna Cruz Perez vertaalt de brieven uit Anne's dagboek in haar eigen woorden naar dagboekvideo’s en vertolkt Anne hartveroverend. 

Arrestatie
In het videodagboek filmt Anne Frank zichzelf en volg je haar vanaf 29 maart 1944. Ze zit dan al ruim anderhalf jaar ondergedoken. Anne filmt zichzelf en de gebeurtenissen in het Achterhuis, kijkt terug op de tijd vóór de onderduik, vertelt over de oorlog en deelt haar diepste gedachten en gevoelens. Het videodagboek eindigt op 4 augustus 1944, de dag van de arrestatie van de bewoners van Het Achterhuis en twee van hun helpers. Die laatste aflevering is - niet toevallig - op 4 mei. 

Nieuwe manier
De Anne Frank Stichting en Every Media zochten een nieuwe manier om het levensverhaal van Anne Frank bij jongeren wereldwijd onder de aandacht te brengen. Een videodagboek sluit aan bij de leefwereld van jongeren van nu. Het videodagboek bestaat uit vijftien afleveringen: van 30 maart tot en met 4 mei. Elke maandag en donderdag om 16.00 uur komt er een nieuwe aflevering online. 

Kijk de afleveringen hier: https://www.youtube.com/annefrank


Naar de agenda

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2020 Zin in Opvoeding