Nieuws

 
 
4 december 2019

Steun dappere jongeren met een kaartje

Op de Dag van de Rechten van de Mens vraagt Amnesty aandacht voor jongeren die worden gediscrimineerd, gemarteld of onterecht vastzitten.

Zoals Yasaman (23) uit Iran, die op Internationale Vrouwendag in maart dit jaar bloemen uitdeelde aan vrouwelijke treinpassagiers en daarbij geen hoofddoek droeg. Yasamin is veroordeeld tot 16 jaar cel.

Of Sarah (24) en Seán (25), die 25 jaar gevangenisstraf kunnen krijgen, omdat ze op het Griekse eiland Lesbos vluchtelingen uit zee probeerden te redden. De Griekse overheid beschuldigt hen van mensensmokkel. 

Laat Yasaman, Sarah en Séan weten dat je van hun situatie weet en aan hen denkt: stuur hen een kaartje.  

je kunt ook een kaartje sturen aan:
Nasu, zijn huis werd door de Nigeriaanse regering onaangekondigd platgegooid om plaats te maken voor nieuwbouw. Hierdoor raakten 30.000 mensen dakloos. Nasu heeft recht op een veilige plek om te wonen.

Magai (15) uit Zuid-Sudan, die per ongeluk zijn neef doodschoot. Hij kreeg de doodstraf voor moord.

Emil uit Wit-Rusland, die 8 jaar cel kreeg, omdat hij koerier wast, maar wist niet dat er drugs in z’n pakketjes zaten. 

Een orkaan verwoestte het dorp van de Filippijnse Marinel. Na 6 jaar is er nog steeds gebrek aan eten, stroom en onderdak.

Jianne en andere leden van de Canadese gemeenschap van Grassy Narrows, die ziek zijn geworden door giftig kwik. De regering heeft het gif nog steeds niet opgeruimd.

José uit Mexico, die ongewild in een opstootje terecht terechtkwam. De politie arresteerde hem met geweld. Door alle commotie heeft José zijn school niet afgemaakt.

Yiliyasijiang uit China, een islamitische Oeigoer, die is opgesloten in een geheim kamp, waar hij gehersenspoeld wordt. Zijn vrouw is erg ongerust.

Stuur jij hen een kaartje om hen moed te geven?
Schrijf je kaart hier snel en eenvoudig online. Amnesty print hem voor je uit en stuurt hem voor je op.


Naar het nieuwsoverzicht

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2020 Zin in Opvoeding