Agenda

 
 
9 januari 2020, 19:30 uur

Bloedlink (14+)

Haarlem / Almere

In een probleemklas heeft een lerares haar leerlingen totaal niet onder controle. Totdat ze plots een pistool in haar handen krijgt gedrukt. Er ontstaat een broeierige sfeer waarbij de leerlingen en lerares recht tegenover elkaar komen te staan. Heftige discussies worden gevoerd over afkomst en gedrag, over afwijzing en erkenning, over wat nou eigenlijk belangrijk is in je leven en welke keuzes je maakt.

Bloedlink werd genomineerd voor een Gouden Krekel in 2018 voor beste jeugdtheatervoorstelling en kreeg lovende recensies.

De Volkskrant ★★★★ "Urgent discussiestuk over de praktijk achter ongelukkig gekozen woorden en alarmerende statistieken."
De Theaterkrant ★★★★ "Cultuurverschillen in de snelkookpan van een klaslokaal." "Alle leerlingen hebben hun verhaal, je kunt met iedereen meevoelen."
NRC Handelsblad - ★★★★ "Het sterke aan Bloedlink is hoe hoopgevend de voorstelling is."
"Bloedlink laat vlijmscherp zien dat de samenleving een stuk zelfredzamer is."
Juryrapport Zilveren Krekel “Levensechte gesprekken over afwijzing en erkenning, afkomst en gedrag volgen elkaar snel op. Bloedlink, een minimaatschappij in your face.”

Casper Vandeputte 
De talentvolle regisseur Casper Vandeputte maakt energieke en poëtische voorstellingen over grote thema's. Met Bloedlink onderzocht Vandeputte de vrijheid in denken en het krijgen van je plek in een groep met botsende culturen en waarheden.
Bloedlink is een samenwerking van NT Jong met DOX.

Klik hier voor meer informatie 


Naar de agenda

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2020 Zin in Opvoeding