Agenda

 
 
26 april 2020, 09:00 uur

Sterkamp geeft jongeren zelfvertrouwen 8-13 (t/m 1 mei)

Putten

Op Sterkamp gaan kinderen van 8 tot 13 jaar aan de slag met thema's als vrienden maken, zelfvertrouwen en pesten. In een onvergetelijke vakantieweek vol verrassingen, uitdagingen en leuke activiteiten, leren kinderen onder professionele begeleiding van en met elkaar.

De Ster is al 10 jaar expert op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling en organiseert kindervakanties waar leren en plezier maken hand in hand gaan. De unieke aanpak van De Ster, de STERK-formule, is wetenschappelijk bewezen effectief en vooral ontzettend leuk. Tijdens De Ster vakanties overnachten de kinderen op een fijne en sfeervolle locatie midden in de natuur.

Onder leiding van enthousiaste professionals werken de kinderen op een leuke en speelse manier aan hun ontwikkeling hierbij is veel aandacht voor:
Zelfvertrouwen
Zelfbeeld
Sociale vaardigheden
Sociale weerbaarheid
Assertiviteit
Contact leggen en vrienden maken
Op jezelf en anderen vertrouwen
Omgaan met pesten
Lichaamstaal
Inzicht in gedachten, gevoelens en gedrag
Rustgevende technieken
Het (her)kennen van je eigen kracht
Daarnaast werken kinderen samen met een eigen mentor aan persoonlijke doelen.

Naast vele bijzondere kampactiviteiten volgen de kinderen gedurende de week verschillende programma-onderdelen die op elkaar aansluiten:

Sterclub
In de Ster-club werken kinderen in kleine groepjes met elkaar samen onder leiding van een psycholoog. Ze leren dat gedachten, gevoelens en gedrag elkaar beïnvloeden en hoe je op verschillende manieren met lastige situaties om kunt gaan.

Stertheater
Onder leiding van acteurs brengen kinderen in het Ster-theater met veel humor de lessen uit de Ster-club in de praktijk. In rollenspellen kunnen kinderen oefenen met lastige situaties, waardoor de relatie tussen theorie en praktijk echt duidelijk wordt.

Sterspel
Spelenderwijs werken kinderen onder leiding van bewegingsdeskundigen indirect aan verschillende doelen. Alles draait om samenwerken, plezier en spelvreugde. Met een eigen mentor werken kinderen dagelijks aan hun persoonlijke doelen. De kinderen geven elkaar tips, oefenen met elkaar in rollenspellen en leren zo van en met elkaar.

Kampen 2019
Sterkamp 82 - locatie De Blauwe Bessen Boerderij - Gasselternijveen: 21 juli t/m 26 juli 2019 inschrijven (Bijna vol)

Sterkamp 83 - locatie De Kleine Voordijk - Putten: 28 juli t/m 2 augustus 2019 inschrijven

Sterkamp 85 - locatie De Kleine Voordijk - Putten: 20 oktober t/m 25 oktober 2019 inschrijven

Kampen 2020

Sterkamp 86 - locatie De Kleine Voordijk - Putten: 26 april t/m 1 mei 2020 inschrijven

'Dankzij Sterkamp is Wout sterker geworden, heeft hij meer zelfvertrouwen en heeft hij nu twee vrienden met wie hij samen erg veel plezier heeft.'


Naar de agenda

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2020 Zin in Opvoeding