Agenda

 
 
12 september 2019, 19:30 uur

Sweet sixteen 14+

Amsterdam

Dunya staat op het punt om ouder te worden dan haar zus Dido ooit is geweest. Die moest zo nodig een eind aan haar leven maken op haar zestiende.

De avond voor Dunya haar Sweet Sixteenfeest viert, duikt ze nog één keer in de dagboeken van haar zus. Daarna gaat ze alles verbranden wat met haar te maken heeft. Want wat heb je aan de levenslessen van iemand die nooit heeft geweten hoe het is om zestien te worden? Wat heb je sowieso aan de levenslessen van iemand die eigenlijk niet wilde leven? Dunya is klaar om afscheid te nemen van het verdriet over haar zus. Ze wil door met leven.

Dan staat Dido opeens in haar kamer en gaan de zussen in gesprek. Wat was er nou eigenlijk met Dido aan de hand? Weet ze wel wat ze Dunya en hun ouders heeft aangedaan? Waarom heeft ze Dunya niet om hulp gevraagd?

Winnaar Zilveren Krekel. 

12 en 13 september 19.30 uur De Krakeling, Amsterdam

De jury over Sweet Sixteen:
‘Natuurlijk over zelfmoord. Is er een ander onderwerp voor een spreekbeurt denkbaar als je eigen zus nog maar kort geleden uit het leven is gestapt? In Sweet Sixteen van de Toneelmakerij, in regie van Belle van Heerikhuizen, zijn wij de denkbeeldige medeleerlingen die het verhaal van Dunya aanhoren. Gezeten in echte schoolbanken blijven we moeiteloos bij de les. Wij zijn er getuigen van hoe Dunya in haar hoofd de emotionele confrontatie met haar overleden zus Dido, maar ook met zichzelf volstrekt overtuigend aangaat in knap samenspel van de twee actrices (Hanna van Vliet en Sophie Höppener). De impact die een zelfmoord op iemands omgeving heeft wordt op een krachtige manier duidelijk gemaakt. Sweet Sixteen laat niemand onberoerd.’


Naar de agenda

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2019 Zin in Opvoeding