Agenda

 
 
30 juni 2019, 21:00 uur

Wat we (niet) weten (10+)

Rotterdam

Wat we (niet) weten (10+)

NATIONALE HERDENKING KETI KOTIFAMILIETHEATER
EEN PERSOONLIJKE ZOEKTOCHT NAAR EEN GEZAMENLIJKE GESCHIEDENIS

Ben ik mijn geschiedenis? Welk verhaal vertelt mijn stad? Of mijn straat? Wie zijn mijn (voor)ouders? Aan wie dank ik mijn vrijheid? Wat weet ik? En wat weet ik niet?

In Wat we (niet) weten duiken ruim 20 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 24 jaar onder leiding van theatermakers Jeroen van der Heijden en Aisa Winter in ons slavernijverleden.

Ze onderzoeken wat we nou eigenlijk echt herdenken en in hoeverre de geschiedenis van toen je identiteit van nu bepaalt. Ze werken vanuit wat ze weten, maar gaan vooral op zoek naar de zwarte gaten en lege plekken in dat wat ze nog niet weten.

De uitkomst van deze zoektocht presenteren ze in twee delen, op 4 mei 2019 in het kader van Theater Na de Dam en op 29 & 30 juni 2019 in het kader van Keti Koti. Ze vertrekken daarbij vanuit één onderzoek en maken twee verschillende voorstellingen.

Keti Koti
Op 30 juni, de avond voorafgaand aan de Keti Koti viering, herdenken we de slachtoffers van de trans-Atlantische slavenhandel en de slavernij in de Nederlandse koloniën. Op 29 en 30 juni maakt Wat we (niet) weten deel uit van het Keti Koti festival georganiseerd door: Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst, Keti Koti Connect, Kabra Neti.

Locatie: Maaspodium Rotterdam
Tickets: € 8,00 / t/m 12 jaar: € 6,00

Klik hier voor meer informatie
Naar de agenda

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2019 Zin in Opvoeding