Agenda

 
 
18 april 2019, 19:30 uur

The Passion: #je bent niet alleen

Dordrecht

The Passion - dit jaar in Dordrecht - besteedt dit jaar extra aandacht aan eenzaamheid, onder het thema #jebentnietalleen.

Het paasverhaal kent veel dimensies van eenzaamheid: het verdriet van Maria die haar kind verliest, Jezus die verraden wordt door een van zijn vrienden en Petrus die hem ontkent.

Met #jebentnietalleen legt The Passion dit jaar de nadruk op aandacht voor elkaar. Dit sluit aan bij de aandacht in onze samenleving voor eenzaamheid en de talloze initiatieven om mensen bij elkaar te brengen.

Tv-evenement
Het tv-evenement wordt op Witte Donderdag 18 april live uitgezonden op NPO 1, NPO Radio 2 en NPO Start. Ook is er dit jaar weer de digitale processie, waarbij bezoekers van Thepassion.nl een persoonlijke boodschap kunnen achterlaten tijdens de live-uitzending.

De cast
Edwin Jonker en Edsilia Rombley vervullen dit jaar de rollen van Jezus en Maria in de negende editie van The Passion. De verteller is Martijn Krabbé. Zangers Lucas Hamming en Paul Sinha vertolken de rollen van de discipelen Judas en Petrus en acteur Porgy Franssen speelt Pilatus. Klaas van Kruistum zal verslag doen van de processie.


Naar de agenda

Meer informatie Facebook   Twitter
contact disclaimer
inloggen colofon
2019 Zin in Opvoeding