Nieuws

 
 
8 februari 2019

De dag na de klimaatstaking: Robin

Robin (17), de volgende morgen:

‘Ik heb vanmorgen de kranten en internet gelezen en wat ik lees, stemt wel overeen met wat ik gisteren zelf heb beleefd.
Er werden tussen de 2.000 en 4.000 mensen verwacht, maar het waren er zoveel méér! Ik vond het echt heel bijzonder dat mensen het er voor over hadden om uit alle delen van het land naar Den Haag te komen.

Al veel langer zorgen over het klimaat
Ik vond het een mooi signaal. Iedereen zegt dat naar school gaan zo belangrijk is, maar als de aarde naar de knoppen gaat, doet de school er ook niet meer toe. Dat besef is niet per se in de laatste maanden aangewakkerd: ik maak me al veel langer zorgen over het klimaat.

Ik ben al m'n hele leven vegetariër en sinds een paar maanden ook grotendeels veganist. Verder hebben we thuis uit principe geen auto en doe ik dus vrijwel alles met het openbaar vervoer en natuurlijk de fiets. Toen ik jonger was, was ik actief bij het Wereld Natuur Fonds en ik wil bos- en natuurbeheer gaan studeren.

Wat zijn we met véél!
Het meest indrukwekkende moment? We stonden een uur op het Malieveld te wachten voor wij ook de route konden gaan lopen. En terwijl wij nog stonden te wachten,  kwamen de eersten die klaar waren met lopen alweer het veld op. Terwijl het best een flinke route was. Dat was echt indrukwekkend: wat zijn we met véél!

Volgende week donderdag
Ik heb de reacties uit de politiek nog niet heel uitgebreid gezien, maar die zijn eigenlijk wel voorspelbaar. De ene helft zegt dat we gewoon naar school hadden moeten gaan. En de andere helft vindt het heel goed wat we doen, maar doet daar niets meer. Dat is natuurlijk altijd lastig bij demonstraties; je dwingt niet zomaar iets af. Dus volgende week ben ik er weer.’

Lees ook: Lenna (bijna 15) de dag na de klimaatdemonstratie


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   Twitter
 
  contact disclaimer
  inloggen  colofon
   
   
   
  © 2019 Zin in Opvoeding