Nieuws

 
 
8 februari 2019

De dag na de klimaatstaking: Lenna

Lenna, op de avond van de demonstratie:

‘Het was echt supergaaf. Er waren minstens 15.000 mensen. Het hele Malieveld stond vol. We zijn gezien, ze kunnen ons nu niet meer negeren.
We liepen langs het station op weg naar het Malieveld en toen zag ik een hele grote groep uit het station komen. Toen werd ik echt zo blij: we zijn met veel en ze komen uit het hele land voor een reactie van de politiek, dacht ik toen.   

Ik had best meer willen lopen
Ik heb maar één ronde door de stad gelopen. Dat vond ik wel een beetje jammer: ik had er best méér willen lopen. Toen we terugkwamen op het Malieveld werd daar vrolijke muziek gespeeld en waren mensen aan het meezingen en dansen. Dat vond ik eigenlijk een beetje vreemd.

Ik ken één van de organisatoren en ik vroeg hem: waarom die feestelijke muziek? Het is toch een serieuze demonstratie? Maar hij zei dat de politie had gevraagd mensen vast te houden op het Malieveld, omdat het Centraal Station anders te vol zou zijn. Dus toen begreep ik het wel. 

Bord kwijt
Na afloop was ik één van de borden kwijt. Ik was bang dat hij was weggeraakt. Maar één van mijn vriendinnen ging met de bus naar huis en toen ik haar uitzwaaide, hield ze opeens mijn bord voor het raam. Dus gelukkig: het is er nog. Want waarschijnlijk hebben we het volgende week donderdag weer nodig.’

Lees ook:
waarom Lenna (bijna 15) meeliep.  
Robin (17) over het indrukwekkendste moment van de demonstratie
het verhaal van Yanna, Isabel en Geertje: 'Boeit onze toekomst je iets?' 


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   Twitter
 
  contact disclaimer
  inloggen  colofon
   
   
   
  © 2019 Zin in Opvoeding