Nieuws

 
 
6 februari 2019

Kruistocht in spijkerbroek deze maand voor maar € 2,50

Hoe ging het verhaal ook al weer? 
De 15-jarige Dolf belandt per ongeluk via een tijdmachine in de kinderkruistocht van 1212: 8000 kinderen die vanuit Duitsland naar Jeruzalem lopen om de stad te bevrijden van de ongelovigen. Hij verliest zijn kans om weer terug te keren naar zijn eigen tijd en er zit niets anders op dan om maar mee te gaan met deze kruistocht.

Dankzij zijn invoelende geest en zijn moderne kennis wordt Dolf al snel een van de leiders. Maar hij leert zelf ook heel veel. Zoals omgaan met ziekte, wreedheid, dood, moed, vriendschap, trouw, middeleeuwse verhoudingen, (bij)geloof, aanvallen van buiten en gevaren van binnen.
Kruistocht in spijkerbroek is leerzaam, maar vooral heel spannend en ontroerend en is terecht een van de klassiekers van de jeugdliteratuur. 

Geef een boek cadeau
Het boek is verfilmd door Ben Somboogaard (9+) en loopt op dit moment ook als toneelstuk in het theater. Maar in de maand februari is er ook de unieke mogelijkheid het boek voor maar € 2,50 te kopen en aan een kind cadeau geven.

Op 8 februari 2019 start de campagne Geef een (prenten)boek cadeau en is het boek Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman bij boekwinkels voor maar € 2,50 te koop.
De leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau kiest elk jaar weer ้้n jeugd- en ้้n prentenboek uit. Het jeugdboek - dit jaar dus Kruistocht in spijkerbroek - is in februari te koop voor een spotprijs. Het prentenboek in april.


-Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   Twitter
 
  contact disclaimer
  inloggen  colofon
   
   
   
  ฉ 2019 Zin in Opvoeding