Agenda

 
 
2 december 2018, 09:00 uur

Pesten

Fotografe Susan Leurs werd zelf als kind gepest. Toen ze in het onderwijs ging werken zag ze opnieuw de impact ervan. Ze wilde er iets tegen doen. In 2016 - inmiddels had ze het onderwijs verlaten- begon ze met het fotograferen en interviewen van mensen die gepest zijn.

Meer en meer mensen hoorden van haar project en sloten zich aan. Ook de pesters. Op dit moment heeft ze meer dan 100 mensen geportretteerd. De foto's en de interviews van Susan zijn te zien en te lezen in Centre Céramique in Maastricht. En ze gaat door.

Ook op de foto?
Ben je zelf gepest, of was je pester, en wil je deelnemen aan het project van Susan Leurs? Dan maakt zij jouw portret! Op zondag 20 januari van 13.15 - 16.45u. 
Ze vraagt iedereen zo natuurlijk mogelijk te poseren. Zonder make-up, zonder sieraden, zonder glimlach. Het portret maken kost ongeveer 20 minuten.

Deelname is gratis, maar reserveren wel verplicht: aanmelden via klantenservice@maastricht.nl of 043- 350 5600. Na bewerking krijg je het portret digitaal toegestuurd.


Workshops over pesten
Tijdens de tentoonstelling zijn er ook allerlei activiteiten voor kinderen en volwassenen. Zoals:
* een yogaworkshop voor kinderen
* een weerbaarheidstraining voor kinderen en
* een informatieavond voor ouders en professionals over wat je kan doen om pesten te stoppen. 
* en op zaterdag 5 januari  van 15.00- 16.00u geeft Susan een rondleiding en vertelt zij over de verhalen van de mensen die zij heeft gefotografeerd. 


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   Twitter
 
  contact disclaimer
  inloggen  colofon
   
   
   
  © 2019 Zin in Opvoeding