Nieuws

 
 
27 oktober 2018

De Blauwe Hond: een nieuw kunstprogramma voor kinderen

De Blauwe Hond: een nieuw kunstprogramma voor kinderen - over kunst kijken en kunst maken.

De meeste kinderen tekenen en schilderen als vanzelfsprekend. Dat is heel goed voor hun creativiteit en verbeeldingskracht. Het nieuwe kunstprogramma De Blauwe Hond gaat over kunst kijken en kunst maken. Kunstenaar Jasper Krabbé wil kinderen inspireren om dit te blijven doen en daar vrij in te zijn. Zo snapt ieder kind dat een hond niet blauw is, maar in de kunst wel blauw kan zijn. Kunst is grenzeloos, alles kan en mag.

Licht, dromen, zelfportret
Elke aflevering van De Blauwe Hond staat in het teken van een bepaald thema zoals licht, dromen of zelfportret. Samen met bevriende kunstenaars legt Jasper uit hoe kinderen naar kunst kunnen kijken en motiveert hij hen om zelf kunst te maken.

Een hond is niet blauw
De naam De Blauwe Hond is naast het uitdragen van vrijheid in de kunst een eerbetoon aan Der Blaue Reiter (de Blauwe Ruiter). Bij deze kunststroming wordt met veel kleuren en totale vrijheid kunst gemaakt. Zoals een kind dat ook feilloos doet. Dat is precies wat Jasper met het programma De Blauwe Hond wil benadrukken: kinderen zijn al kunstenaars.

Vanaf zondag 18 november om 18.40 uur op NPO Zapp.


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie   Facebook   Twitter
 
  contact disclaimer
  inloggen  colofon
   
   
   
  © 2019 Zin in Opvoeding