zininopvoeding > publicatie.php?nr=25101&stuurdoor=nee

Wees creatief..

 

Terug


Vijftig tips om je kind achter de computer vandaan te krijgen. We verzamelden links en rechts wel veel mooie ideeën waardoor een dag nét een andere kleur kan krijgen. En met een beetje creativiteit kwamen we precies tot vijftig Knipogen!

Samen koken
Ga samen met je kind naar de markt en koop groenten met de kleur waar je zin in hebt. Wordt het een hele groene maaltijd, of juist zo kleurig mogelijk? Verzin nieuwe combinaties en geef je smaak de vrije hand. Weg met recepten, volg je intuïtie! In welke kleur heb je vandaag zin? Frisse kleuren? Warme kleuren? 

Naar buiten (maar dan anders)
1 Ga picknicken: met een goedgevulde rugzak en een kleedje.. En doe er lekker lang over. 

2 Laat je kinderen de route bepalen. Hoe smaller en kronkeliger de paadjes, hoe spannender. En van het pad af is het leukst! En dan maar hopen dat we geen overijverige boswachter ontmoeten. Hoewel, dat maakt het nog spannender! 

3 Neem walkietalkies mee. De een (het ene team) verstopt zich, de (het) ander(e) moet met krakerige aanwijzingen de schuilplaats opsporen. Spannend!! 

4 Neem vriendjes mee. Dubbel plezier, ook voor jou :). 

5 Vergeet je blaaspijp niet. Vooral in de herfst zijn er volop besjes die je kan wegblazen. Wie kan die boom raken? Kan ook met een katapult of een pijl & boog. En wat kun je wel niet allemaal met een zakmes? 

6 Zoe de beste klimboom. Of een smal slootje dat net breed genoeg is om toch een beetje eng te zijn... 

9 Neem een voetbal mee. Bedenk zelf de spelregels: maar 1x trappen, alleen met dit of dat been, je bent af als je ‘m van het pad laat rollen.

10 En w
at dacht je van samen expres verdwalen (letterlijk of figuurlijk)?

Geen (screen)light
Het is nu een beetje lastig, maar in de winter kan het heel goed:
eet eens helemaal in het donker. Wat gebeurt er dan en hoe beleeft iedereen dat?

Thuis op vakantie
... of ga eens op vakantie in je eigen stad. Loop eens die straat binnen waar je nog nooit was. Of dat gebouw. En bekijk eens van alle standbeelden wie ze nu eigenlijk voorstellen.. 

Kinderen de baas (een beetje)
Laat de kinderen het weekendprogramma opstellen (jij mag de maximumkosten bepalen) en ga dat ook doen. Alles wat ze voorstellen, natuurlijk!

Spelletjes
Er zijn maar weinig kinderen die niet van (bord)spelletjes houden. En er zijn hééél veel spelletjes, dus hiermee kom je makkelijk tot vijftig :).

Met dank aan o.a. hvo.nl en kidsproofdenhaag.nl

Kinderen Digitaal

 


Terug

  Meer informatie   Facebook   Twitter
 
  contact disclaimer
  inloggen  colofon
   
   
   
  © 2018 Zin in Opvoeding